Juli  2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     
  1 2 3 4 5 6 7
  8 9 10 11 12 13 14
  15 16 17 18 19 20 21
  22 23 24 25 26 27 28
  29 30 31  

Wat doen wij

Gedurende een scoutingseizoen (augustus – juni) doet de groep  verschillende activiteiten. Dit zijn onder andere:

Opkomsten

Ieder weekend komen de verschillende speltakken samen. Dit wordt ‘draaien’ genoemd. Iedere leeftijdsgroep draait in een eigen ‘hok’, compleet aangepast aan de wensen van dat onderdeel.

Kampen

De speltakken gaan ieder jaar op kamp. Uiteraard ziet de invulling van deze kampen er totaal verschillend uit. De welpen gaan in de zomer een week op kamp naar een blokhut ergens anders. De scouts gaan op zomerkamp in tenten, doen mee aan de Interne en Regionale Scoutingwedstrijden (ISW en RSW) en gaan op Barre Tocht. De afdeling gaat op zomerkamp naar het buitenland (dit mogen de leden zelf organiseren), gaan mee op RSW, doen mee met de Barre Tocht, en gaan waar mogelijk nog een weekendje met het eigen onderdeel weg. De stam en boomstam organiseren uitjes en kampen wanneer het hen past.

Barre Tocht

In februari organiseert een aantal leden een Barre Tocht. Door middel van routetechnieken (kompas, kruispunten, foto’s, stripkaart) moeten de leden een tocht lopen. Bar koud natuurlijk, in februari. Maar dat maakt het dan extra fijn om aan te komen in de warme blokhut aan het einde van de tocht.

Groepsweekend

De gehele groep gaat jaarlijks samen een weekend weg of organiseert een dag op het gebouw.

Scoutingwedstrijden

De scouts doen ieder jaar in april mee aan de Regionale Scoutingwedstrijden in Baarn. Tijdens dit weekend moeten ze laten zien dat zij de beste scouts uit de regio zijn! Wij zitten in de Regio Drie Rivieren Utrecht, samen met groepen uit onder andere Utrecht, Houten, Abcoude, Harmelen en de Meern. De wedstrijd is altijd gegoten in een thema, en verschillende leden van andere onderdelen helpen bij het themateam.