Mei  2024
  Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     
    1 2 3 4 5
  6 7 8 9 10 11 12
  13 14 15 16 17 18 19
  20 21 22 23 24 25 26
  27 28 29 30 31  

Scouts


Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Meld je dan aan en beleef uitdagende avonturen bij de Scouts en beleef hier samen met je vrienden en vriendinnen supergave dingen. Ga op zomer kamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!
Wil je een keertje komen kijken? Dat kan! We draaien iedere zaterdagochtend/middag van 13:00 tot 15:00 uur.

Het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. De Verkenners is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de verkenner voorbereid op de volgende speltak waarin hij of zij zelf activiteiten gaat organiseren.

Wat doen we bij het onderdeel

Op zaterdagmiddag beginnen we na het wekelijks openen meestal met een gezellig potje Britse Buldog. Wat daarna op het programma staat is altijd leuk! Van renspellen, kampvuur maken, pionieren, een katapult bouwen of een uitje zoals zwemmen, naar het bos tot navigeren tijdens een hike met behulp van scouting technieken. Je doet het allemaal samen of met  je eigen patrouille. Hoe dan ook, altijd gezellig!

Kampen

De Scouts gaan meerdere keren per jaar op kamp. In februari starten we met de Barre Tocht. Ergens in maart hebben we de Interne Scouting Wedstrijden (ISW) ter voorbereiding op de Regionale Scouting Wedstrijden waar we met andere patrouilles uit de regio strijden om de 1e en 2e plaats, want die mogen door naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Waar je gaat strijden tegen de andere winnaars van de RSW van andere regio’s.

In de zomer gaan we een week op zomerkamp. Tijdens dit kamp hebben we een geweldig leuk programma, zowel op het kampterrein als in de omgeving. We slapen in een tent en eten uit een eigen keuken.

Wie is de leiding

De leiding bestaat op dit moment uit:

 • Patrick Lommers
 • Rosanne Wormgoor
 • Hidde Goossens
 • Maxime Müller