Activiteiten in de omgeving

Een zomerkamp of schoolkamp bij Scouting Eliboe Vinkeveen is een goed idee. In de buurt is veel te doen en te beleven. Hierbij geven we je een overzicht van de mogelijkheden en activiteiten in de buurt.belgium-vinkeveen

Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense plassen zijn goed toegankelijk via een serie van recreatie-eilanden. Vanaf het clubgebouw is het met een auto of fiets goed te bereiken op ongeveer 5 km afstand. (Adres: Baambrugse Zuwe nabij nummer 143B). Je kunt hier heerlijk zwemmen, spelen en zonnebaden.

Zeilschool Vinkeveen Haven

Midden in het dorp Vinkeveen (Herenweg 144, Vinkeveen), op zo’n 1,8 km van het clubgebouw, ligt Vinkeveenhaven. Deze haven is een zeilschool waar je met je groep of schoolklas leuke activiteiten kunt ondernemen. Zie hieronder een greep uit hun mogelijkheden. Voor de kosten van activiteiten verwijzen wij jullie rechtstreeks naar de Zeilschool. (0297 – 26 19 90)

  • Zelfstandig dag kanovaren,r0-c8-300-225-830-vinkeveen-botenrij
  • Kanovaren scholen
  • Combinatie kano- en wandeltocht onder eigen begeleiding
  • Rondvaart open sloep inclusief schipper
  • Rondvaart zeilende platbodem inclusief schipper
  • Kickbike huur (vanaf 12 jaar)
  • Zeilinstructie scholen, zeilen in Askeladden
  • Frisbeegolf, programma van 3 uur eigen begeleiding;

Wandelen8704607945_0f0ba95112_z

Op slechts 200 meter van het clubgebouw start een natuurwandeling. Deze wandeling loopt uiteindelijk via een oude spoordijk door het polderlandschap. De Wandeling kan steeds uitgebreid worden. Zie hiervoor ook. (Demmerikroute). Deze route kan gebruikt worden voor hikes.

Museum de Ronde Venen

inkeveen kent ook een museum wat je meer verteld over de historie van Vinkeveen en de turfwinning waardoor de Vinkeveense Plassen ontstaan zijn. Het is een kleinschalig maar leuk museum wat het bezoeken zeker waard is. (www.museumderondevenen.nl).

Zwembad/bowlingbaan Mijdrecht

Op nog geen 3 km afstand van het clubgebouw ligt het Veenweidezwembad. In hetzelfde complex is tevens een bowlingbaan aanwezig.
(https://www.optisport.nl/veenweidebad).
(https://bowlingmijdrecht.nl).

Escaperoom Mijdrecht

Op +- 5 km afstand van het clubgebouw is er een Esccaperoom. De kamer Het Koninkrijk is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 11 jaar, en is net zo uitdagend (meestal zelfs uitdagender) voor volwassenen. Voor ISS Black Out, De Florijnen en De Tempel adviseren zij een leeftijd vanaf ongeveer 14 jaar.
(https://escapemijdrecht.nl).